Eropuit met de kids in de kerstvakantie

In Geen categorie, Tips

Kijken jouw kinderen al uit naar de kerstvakantie? Er is immers geen beter moment om heel veel leuke dingen te doen! In de buurt zijn vaak gezellige ijsbanen en kerstmarkten. Maar er zijn ook veel winterse activiteiten die extra leuk zijn voor Dacia-fans. Omdat je in je auto zit, het over auto’s gaat of omdat je er met de auto naartoe kan. Speciaal voor jou hebben we 7 activiteiten voor de hele familie uitgezocht!

Ga op autosafari
Wist je dat je met je eigen Dacia door Safaripark Beekse Bergen kunt rijden? Zo beleef je Kerst met een Afrikaans tintje. Tijdens de safari sluipen jachtluipaarden langs je Dacia en nieuwsgierige giraffen komen misschien wel een kijkje nemen. Dat wordt een beestachtig avontuur!

Safaripark Beekse Bergen ligt in Hilvarenbeek (Brabant). Kijk op de website voor meer informatie.

Reis naar sprookjesland
De baron en barones van Kasteel de Haar nodigen alle kinderen uit voor een bijzondere Kerstervaring. Ze hebben alleen een groot probleem: de kok is zijn recepten kwijt! Komen jouw kinderen helpen om de verborgen aanwijzingen te zoeken waarmee de recepten teruggevonden kunnen worden.

Kasteel de Haar staat in Utrecht. Kijk op de website voor meer informatie.

Ga oude auto’s kijken
Maak een reis door de tijd en ga op bezoek bij de ‘voorouders’ van jouw Dacia. In het Louwman Museum vind je een collectie van ruim 250 antieke auto’s. Weet jij hoe één van de eerste ‘auto’s’ uit 1886 eruit ziet?

Het Louwman Museum is in Wassenaar (Zuid-Holland). Kijk op de website voor meer informatie.

Maak een ijskoude ontdekkingsreis

Het Nederlands IJsbeelden Festival is dit jaar wel heel bijzonder. De beste ijskunstenaars van de wereld maken ruim 100 sneeuwbeelden. Sommige van deze beelden zijn wel 6 meter hoog! Daar is heel veel ijs voor nodig… Brr! Hopelijk krijg je het weer een beetje warm van je favoriete artiest. Dit jaar is het thema “Music Inspires”, en daarom zou je zomaar Justin Bieber of Michael Jackson tegen kunnen komen. Koel, eh… cool toch?

Het Nederlands IJsbeelden Festival vindt plaats in Amsterdam. Kijk op de website voor meer informatie.

Stap uit bij het Winter Station
Het Spoorwegmuseum is deze kerstvakantie nóg leuker! Zo kun je tussen de treinen schaatsen, is er een antieke carrousel en kun je bij een kampvuurtje buiten marshmallows roosteren. Dat wordt een lekker dagje. Zelfs als je meer van auto’s dan van treinen houdt!

Het Spoorwegmuseum vind je in Utrecht. Kijk op de website voor meer informatie.

Rijd naar de dichtstbijzijnde slee-plek
Sleeën jouw kids graag? Dan hoef je daar helemaal niet voor naar het buitenland! Rijd met je Dacia naar Klimduin, een 51 meter hoge zandberg. Terwijl de kinderen de heuvel op- en af gaan, kun jij lekker op een (verwarmd) terrasje zitten. Op en top plezier voor de hele familie!

De Klimduin ligt in Schoorl (Noord-Holland). Kijk op de website voor meer informatie.

Reis door het menselijk lichaam
Maak een spectaculaire ‘reis door de mens’, net alsof je door je eigen lichaam loopt. Je gaat naar binnen bij je knie en komt weer buiten bij je hersenen. Ook kun je allemaal interessante testjes en uitdagende games doen. Klinkt een beetje spannend, maar wel heel leuk, toch?

CORPUS vind je in Oegstgeest (Zuid-Holland). Kijk op de website voor meer informatie.